Vastaus! No. 2


Onko siellä ylhäällä joku?

Onko Jumala todella olemassa? Seuraavassa on kolme todistetta, jotka kaikki vakuuttavat: ´ Kyllä! Jumala on olemassa `

1. Luomakunta

Maailmankaikkeuden mittakaavan suuruus, sen rakenteen monimutkaisuus ja -muotoisuus sekä sen yksinkertainen kauneus ovat voimakkaita todisteita Luojan olemassaolosta. "Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanvahvuus ilmoittaa hänen kättensä tekoja" (Ps. 19: 1). Tutkimmepa luontoa sitten mikroskoopin tai kaukoputken avulla, meidän on pakko myöntää, että sen Suunnittelijan on täytynyt olla äärettömän viisas ja voimakas. Katso nyt vaikkapa taivaan tähtiä, kasvi- ja eläinkuntaa tai vaikka sitten oman kehosi monimutkaisuutta. Katsoitpa minne hyvänsä, viesti on aina sama: "Tämä ei ole syntynyt vahingossa - on olemassa Luoja".

Vaikka evoluutioteoriaa opetetaan nykyisin tosiasiana, on tärkeää muistaa, että kyseessä on kuitenkin vain teoria. Itse asiassa se nostattaa enemmän kysymyksiä ja ongelmia kuin se antaa vastauksia, ja sen oikeellisuus voidaan asettaa tieteellisesti kyseenalaiseksi. Ihmeellinen maailmankaikkeutemme ei ole syntynyt sattumalta, vaan "alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1: 1).

2. Raamattu

Kun tutkimme Raamattua, tulemme vääjäämättömästi siihen tulokseen, että sen täytyy olla Jumalasta lähtöisin. Raamatun tarkkuus on hämmästyttävä - lukemattomat Raamatun profetiat ovat toteutuneet historian kuluessa pienintä yksityiskohtaansa myöten. Jopa arkeologia ja tiede tukevat tämän ainutlaatuisen kirjan aitoutta! Raamatussa oleva voima on ihmeellinen - miljoonat ihmiset ovat saaneet muuttua sen voimasta ja voivat todistaa, että Raamattu on todellakin Jumalan elävä Sana.

Jos alat lukea Raamattua, tulet itse huomaamaan, että sen on voinut kirjoittaa ainoastaan Jumala!

3. Omatunto

Omatunto lienee kaikkein voimakkain todiste Jumalan olemassaolosta. Tavallaan meidän ei edes tarvitse kuulla kenenkään sanovan meille, että Jumala on olemassa - jo vaistomme kertoo sen. Sisimmässään jokainen tietää, että on olemassa Joku, jolle on tehtävä tili omista teoistaan. Edes ns. ateistit eivät voi paeta tätä sisäistä ääntä, joka todistaa, että Jumala on olemassa. Vaikka kuinka yrittäisit kieltää sen, sisimmässäsi tiedät, että se on totta. Ole rehellinen ja myönnä, että olet itse Jumalan olemassaolon parhain todiste!

Ei ole mikään ihme, että Raamatun mukaan "hullu sanoo sydämessänsä: 'Ei ole Jumalaa' " (Ps. 14: 1). Jos Jumala kerran on olemassa, niin eikö olisi siis järkevää sopia välimme Hänen kanssaan?


Turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta!

Ei ole mitenkään ihmeellistä, jos luulit, että edelliset sanat oli kirjoittanut joku elämän laitapuolen kulkija - ehkä joku yhteiskuntaan sopeutumaton yksilö, alkoholisti, katkeroitunut tai epäonnistunut ihminen.

Mutta näin ei kuitenkaan ole asia. Näiden sanojen takana oli menestynyt mies, ei suinkaan joku häviäjä.

Kyseessä oli kuningas Salomo, joka oli ehkä oman aikansa kyvykkäin, rikkain, arvostetuin ja vaikutusvaltaisin ihminen. Hänellä oli käytössään lähes rajattomat voimavarat, joita hän sitten käytti etsiessään elämälleen tyydytystä ja tarkoitusta.

Eikä hänen etsinnästään todellakaan puuttunut puhtia eikä innostusta. Hän heittäytyi kokosydämisesti harjoituksiin, jotka edellyttivät häneltä viisautta, tietoa ja älyä. Sen lisäksi hän antautui kaikenlaisten kuviteltavissa olevien nautintojen valtaan. Salomo kokeili myös taitojaan rakennustaiteessa ja suunnittelussa sekä musiikin että kulttuurin aloilla. Hän sai kokea, mitä on vallita ja hallita, ja hän sai nauttia vauraudesta ja ennennäkemättömästä ylellisyydestä. Mutta Salomo tuli kuitenkin seuraavaan johtopäätökseen: ´ Elämä ilman Jumalaa on vain tyhjää kuvitelmaa. `

Oletko sinä tullut samaan johtopäätökseen?

Elämämme ongelmat johtuvat synnistä. Synti on tuhonnut suhteemme Jumalaan, turmellut sydämemme ja saastuttanut mielemme. Sen vuoksi Kristus tuli maailmaan ratkaistakseen tämän kipeimmän ongelmamme. Hän sanoi: "Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys" (Joh. 10: 10). Ristinuhrinsa kautta Jeesus voi antaa meille iankaikkisen elämän - elämän, joka on vapaa synnin kahleista ja tuomion pelosta. Hän voi antaa meille elämän Jumalan yhteydessä.

Rakas ystävä, Herra Jeesus haluaa antaa sinullekin tällaisen elämän. Sen vastaanottaaksesi sinun tulee tehdä parannus eli suostua kääntymään pois synneistäsi ja uskoa Häneen, joka kuoli puolestasi Golgatalla.

"Joka uskoo Poikaan sillä on iankaikkinen elämä" (Joh. 3: 36).

Tänään sinullakin on mahdollisuus aloittaa uusi elämisenarvoinen elämä.


Toisenlainen evankeliumi

Viime aikoina on kristillisissä piireissä tullut esiin uusi evankeliumi ja sen seurauksena uudenlainen käännyttäminen. Kuvio on aivan liiankin tuttu: joku osallistuu hengelliseen tilaisuuteen, hän joutuu voimakkaaseen tunnekuohuun, hän tuntee yliluonnollisen voiman läsnäolon. Saarnaaja asettaa kätensä tämän henkilön pään päälle; hän saattaa itkeä tai nauraa hillittömästi, hän saattaa kaatua maahan, hän voi tuntea "sähkövirran" kulkevan kehonsa läpi. Hän on tullut uskoon... vai onko?

Voin ilman epäilyksen häivääkään todeta, että tämä on hyvin erilainen evankeliumi siihen verrattuna, mitä Raamattu opettaa. Paavali kiteyttää todellisen evankeliumin luonteen Apostolien tekojen 20. luvussa jakeessa 21 sanomalla: "vaan olen todistanut sekä juutalaisille että kreikkalaisille parannusta kääntymyksessä Jumalan puoleen ja uskoa meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen." Jos joku haluaa pelastua, hänen täytyy katua ja uskoa - näin saarnasi Herra Jeesus ja näin opettivat opetuslapset.

Parannuksen tekeminen tarkoittaa mielipiteiden ja asenteiden muuttamista syntiä kohtaan. Kun joku näkee synnin niin kuin Jumala sen näkee, silloin tämä ihminen on valmis kääntymään pois kaikista tuntemistaan synneistä elämässään. Hänen asenteensa syntiä kohtaan on muuttunut. Kerran hän rakasti syntiä ja puolusti sitä - nyt hän vihaa sitä ja on valmis kohtaamaan oman henkilökohtaisen syyllisyytensä. Tämä on todellista katumista ja ilman sitä ei voi olla pelastumista.

Usko merkitsee täydellistä luottamista Herraan Jeesukseen. Kun syntinen tajuaa, että Kristus on kuollut pelastaakseen hänet ja että Jumala on tyytyväinen Poikansa sovitustyöhön, silloin tämän ihmisen tulee henkilökohtaisesti uskoa Jeesukseen Kristukseen. Hänen täytyy ehdottoman yksiselitteisesti luottaa Herraan Jeesukseen, jotta hänen sielunsa pelastuisi.

Kokemuksesi saattaa olla täysin merkityksetön

Olet mahdollisesti kokenut voimakkaan tunnekuohun. Ehkä olet kaatunut maahan, nauranut, itkenyt tai tuntenut sähkövirran kulkevan lävitsesi jossakin hengellisessä tilaisuudessa. Totuus on, että saatat edelleenkin olla kadotukseen johtavalla tiellä. Kokemuksesi saattaa olla täysin merkityksetön. Tärkein kysymys kuuluukin; oletko katunut syntejäsi? Oletko asettanut luottamuksesi Herraan Jeesukseen? Tunnekuohut eivät koskaan voi korvata todellista kääntymistä. "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä" (Matt. 24: 3).


Aina tyytymätön ...

Onko "minä haluan"- tunne tuttu? Näyttää siltä, että olipa meillä mitä tahansa, haluamme aina lisää! Synti on vienyt meiltä rauhan ja tehnyt meidät tyytymättömiksi erottamalla meidät Jumalasta. Mikään maailmassa ei voi koskaan korvata sitä iloa ja rauhaa, jonka pelastus Jeesuksessa Kristuksessa antaa.

Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä: joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa." (Joh. 6: 35)


Uskovaiset, jotka kokoontuvat Herran Jeesuksen nimeen.

Matt. 18: 20