Vastaus! No. 1


KOUKUSSA

Vuonna 1992 syntyi ensimmäinen lapseni. Hänen syntymäpainonsa oli alhainen, minkä vuoksi häntä hoidettiin sairaalan vastasyntyneiden osastolla kahden viikon ajan. Hoidettavien lasten joukossa oli myös eräs pieni, terveeltä näyttävä poika. Ihmettelin, miksi häntä piti tarkkailla jatkuvasti. Lapsen vanhemmat olivat nuoria, ja vaikka oli selvää, etteivät he olleet kovin hyvin toimeen tulevia, he näyttivät onnellisilta. Tavattuani heitä useana päivänä ymmärsin, miksi heidän lapsensa oli niin tarkassa valvonnassa. Molemmat vanhemmat olivat heroiinin orjia.

Vaikka tämä tilanne oli itsessään surullinen, se kuvaa hyvin erästä paljon suurempaa onnettomuutta. Aadam ja Eeva luotiin viattomina, mutta koska he eivät totelleet Jumalaa, heistä tuli syntisiä. Heidän lapsensa olivat myös syntisiä. Heistä ensimmäinen (Kain) tappoikin toisen (Aabelin). Me kaikki olemme tämän ensimmäisen ihmisparin jälkeläisiä ja olemme saaneet saman langenneen ihmisluonnon, joka on sidottu syntiin. Herra Jeesus sanookin: ´ Jokainen, joka tekee syntiä on synnin orja ` (Room. 6:23) ja ´… sen jälkeen tulee tuomio ` (Hebr. 9:27).

Meidän kertomuksemme pojalla oli toivoa. Nykyaikaisten tutkimusten ja hoitojen avulla hänen ongelmansa pystyttiin tunnistamaan ja hoitamaan asianmukaisesti. Myös syntisillä on toivoa, vaikka nykyaikainen lääketiede ei voikaan parantaa syntiä. Hoito on vanha ja koeteltu. Se on Jeesus Kristus. Raamattu sanoo, että Herra Jeesus ´ tuli maailmaan syntisiä pelastamaan ` (1 Tim. 1:15). Hänestä puhuen enkeli sanoi Marialle: ´ Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sen tähden myös se Pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi ` (Luuk. 1:35). Hän ei ollut vain itse vapaa synnistä, vaan sanoi, että ´ jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi ` (Joh. 8:36).

Golgatan ristillä riippuessaan Herra Jeesus mursi synnin voiman jokaisen ihmisen puolesta, joka uskoisi Häneen. Ristillä Jumala `… teki hänet meidän tähtemme synniksi, että me Hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi ` (2 Kor. 5:21). Siellä Hän myös kuoleman kautta kukisti hänet, ´ jolla oli kuolema vallassaan, se on perkeleen.` Kristus teki tämän, jotta hän voisi ´ vapauttaa kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia ` (Hebr. 2:14-15) ´ ja samoin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio, samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit ` (Hebr. 9:27-28).

Kuinka mahtava pelastaja Herra Jeesus onkaan! Oletko sinä pannut luottamuksesi Häneen ja päässyt vapaaksi synnin vallasta?

Robert Wall, Scripture Truth Publications


Harhaanjohdettu

Hirvittävä lumimyrsky raivosi Yhdysvaltojen itäosan yllä tehden yhä vaikeammaksi ja vaikeammaksi hitaasti tietään raivaavan junan etenemisen.

Matkustajien joukossa oli nainen ja lapsi. Nainen oli hyvin huolissaan siitä, ettei osaisi jäädä pois junasta oikealla asemalla. Eräs miesmatkustaja huomasi hänen neuvottoman ja ahdistuneen katseensa ja puhutteli häntä sanoen ”Älkää huolehtiko, tunnen tien hyvin ja kerron, kun saavumme teidän määräasemallenne.”

Sitten ajallaan juna saapui asemalle, joka edelsi sitä, jolla naisen oli määrä jäädä pois junasta. ”Seuraava asema on teidän asemanne, rouva”, mies sanoi.

Sitten he jatkoivat taas matkaa, ja muutaman minuutin kuluttua juna pysähtyi jälleen. ”Nyt on teidän vuoronne jäädä pois. Menkää nopeasti”, mies sanoi. Nainen nosti lapsen syliinsä, kiitti miestä hänen avuliaisuudestaan ja nousi junasta.

Seuraavalla asemalla miehen hämmästykseksi ja levottomuudeksi jarrumies kuulutti sen aseman nimen, jolla nainen olisi halunnut jäädä junasta.

”Mutta mehän pysähdyimme jo sillä asemalla!” mies huusi junavirkailijalle.

”Emme pysähtyneet”, tämä vastasi, ”moottorissa vain oli jotain vikaa ja pysähdyimme hetkeksi korjaamaan sitä.”

”Kauhistus”, huudahti matkustaja, ”olen saattanut sen naisen ulos myrskyn armoille, kun juna pysähtyi asemien välillä!”

Myöhemmin nainen löydettiin lapsi sylissään. Molemmat olivat jäätyneet kuoliaiksi. Tämä oli kauhea ja traaginen seuraus väärin annetuista ohjeista.

Silti vielä kauheampiin seurauksiin voi johtaa väärien neuvojen antaminen hengellisissä asioissa. Mutta kaikki kuitenkin varmaan ymmärtävät, että ne ristiriitaiset mielipiteet ja näkökannat, joita tänä päivänä kuulemme, eivät voi kaikki olla oikeassa. Monet niistä ovat vääriä ja harhaanjohtavia, vaikka niiden esittäjinä olisikin hyvää tarkoittavia ihmisiä. Kaikki ei voi olla totta.

Meidän kaikkien tulisi siis olla varuillamme, ettei meitä ohjattaisi harhaan ikuiseen elämään johtavalta tieltä. On aivan liian vakavaa jättää epävarmaksi niinkin tärkeä asia kuin sielumme pelastuminen tai se, missä vietämme ikuisuutemme - taivaassa vai helvetissä? Se tulee olemaan aivan varmasti toinen niistä.

Jumalan kiitos, että meidän ei tarvitse jäädä epäilyttävien neuvojen varaan. Omassa luotettavassa Sanassaan Hän itse on näyttänyt selkeän tien taivaaseen. Eikä Hän tarkoita sillä tiellä sitä, että ”tekisimme parhaamme”, ”noudattaisimme kultaista käskyä” tai että ”yrittäisimme olla hyviä”. Olemme vakuuttuneita, ettei yksikään näistä teistä johda taivaaseen. Olemme kaikki vaeltaneet liian kauas Jumalasta, jotta tällaiset neuvot auttaisivat.

Raamattu osoittaa, että Jeesus on ainoa tie. Hän kärsi Golgatalla, ei ainoastaan marttyyrinä, vaan myös syntien kantajana, ja suoritti sovitustyön omalla verellään. Koska Hän nousi kuolleista, alettiin julistaa, että kaikkien täytyy uskoa Häneen. Uskomalla Häneen voit saada pelastuksen tässä elämässä ja kunnian ikuisuudessa. Raamattu sanoo: ”Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo Häneen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta.” (Ap.t.10:43). Voisiko sitä enää selvemmin sanoa?

Todellista viisautta on noudattaa Jumalan sanan luotettavia ohjeita ja välttyä näin harhaanjoutumisen suurelta vaaralta. ”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois.”(Ap.t.3:19)


Kysymys - palsta

Jos Jeesus on kerran vienyt lunastustyön päätökseen, eivätkö silloin kaikki ihmiset ole automaattisesti pelastuneita ?

Vastaus on ´ Ei `.

Kristuksen työ on toki voimallinen pelastamaan kaikki ihmiset, mutta se vaikuttaa ainoastaan niiden ihmisten kohdalla, jotka ovat valmiit uskomaan Häneen omakohtaisesti ja vastaanottamaan Hänet näin elämäänsä.

Tutkitaanpa kysymystä Yhdysvaltain historiasta otetun esimerkin valossa.

Vuonna 1830 George Wilson –niminen mies joutui vastaamaan ryöstö- ja murhasyytteeseen eräässä Philadelphian osavaltion tuomioistuimessa, ja hänet tuomittiin kuolemaan hirttämällä. Tuolloinen Yhdysvaltain presidentti Andrew Jackson armahti Wilsonin, mutta tämä kieltäytyi ottamasta armahdusta vastaan.

Asiaa käsiteltiin sitten Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa ja korkeimman oikeuden presidentti John Marshall antoi asiassa seuraavanlaisen päätöksen:

"Armahdus on vain paperinpala, jonka arvo riippuu täysin siitä, hyväksyykö siinä mainittu henkilö hänelle tarjotun armahduksen. On erittäin epätodennäköistä, että kuolemantuomionalainen henkilö kieltäytyisi vastaanottamasta armahdusta, mutta jos hän kuitenkin tekee näin, armahdus ei enää päde häneen. Niinpä George Wilsonin on kuoltava hirttämällä". Ja niin sitten tapahtuikin.

Jollet tee parannusta ja ota vastaan Jumalan armahdusta uskon kautta, ei Kristuksen sovitustyölläkään ole sinulle mitään hyötyä.

Synnin palkka on kuolema,

mutta Jumalan armolahja

on iankaikkinen elämä

Kristuksessa Jeesuksessa

meidän Herrassamme.

Room. 6:23


MISTÄ ONNI LÖYTYY?

Rahasta?

Jay Gould, viime vuosisadalla elänyt suuri amerikkalainen pohatta, jonka omaisuuden arvo oli hänen kuollessaan n. 72 milj. dollaria, lausui kuolinvuoteellaan: ´ Taidan olla maailman suurin surkimus ! `

Maallisista iloista?

Lordi Byron, Englannin romanttisen runouden häikäisevin hahmo, antautui maisten ilojen etsintään. Elämänsä viimeisinä vuosina, ollessaan vain 36-vuotias, hän kirjoitti:

´ Elämäni on kääntynyt syksyyn.

Lemmen ihana aika on ohi,

muuta ei ole enää jäljellä kuin kipua,

tuskaa ja surua!`

Asemasta ja maineesta?

Benjamin Disraeli, kuuluisa brittiläinen valtiomies, sai nauttia molemmista. Hän kirjoitti: ´ Nuoruus on virhe, miehuus taistelu, vanhuus katumus. `

Vallasta?

Aleksanteri Suuri, yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä sotaherroista, valloitti oman aikansa sivistyneen maailman. Saatuaan päätökseen tuon hämmästyttävän uroteon, hän nyyhki teltassaan ja sanoi: ´ Enää ei ole mitään valloitettavaa! `

Yksin Kristuksesta !

Herra Jeesus Kristus sanoo: ´Minä olen elämän leipä: joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa. ` Joh. 6:35

´ Sillä hän ravitsee nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvyydellä.`

Ps. 107:9

Ihminen, joka on saanut anteeksi ja rauhan Jumalan kanssa, on löytänyt todellisen onnen! Jeesuksen Kristuksen kuolema ja ylösnousemus on saanut aikaan sen, että Jumala voi vanhurskauttaa syntisen, joka tekee parannuksen ja luottaa Kristukseen.

´ Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut. `

Ap.t. 16:31