Todellisen opetuslapseuden palkka


Elämällä, joka on Herralle Jeesukselle luovutettu, on oma syvä palkkansa. Kristuksen seuraamisessa on ilo ja nautinto, joka on elämää sen todellisimmassa merkityksessä. Vapahtaja sanoi tuon tuostakin: 'Joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen' (Matt. 10:39). Itse asiassa tämä Hänen sanansa on löydetty neljästä evankeliumista useammin kuin juuri mikään toinen Hänen sanoistaan. (Matt.10:39, 16:25; Mark.8:35; Luuk.9:24, 17:33; Joh.12:25). Miksi se on toistettu niin usein? Eikö siksi, että se esittää yhden kristityn elämän kaikkein perustavimmista periaatteista, nimittäin sen, että elämä, joka on itsepintaisesti käytetty omaksi hyödyksi, on kadotettu elämä, mutta Hänelle annettu elämä on löytynyt, pelastettu ja iloinen elämä, joka on säilytetty iankaikkisuutta varten?

Se että on puolisydäminen kristitty, voi taata vain onnettoman olemassaolon. Kokonaan Hänen omanansa oleminen on varmin tie, jolla saa nauttia parasta, mitä Hän tarjoaa. Oleminen todellisena opetuslapsena on Jeesuksen orjana olemista, sen huomaamista, että Hänen palvelemisensa on täydellistä vapautta. Vapaus on kaikkien niiden askelissa, jotka voivat sanoa: 'Rakastan Mestariani, en halua tulla vapaaksi' (2 Moos. 21:1-6).

Opetuslasta eivät paina maahan pikkuasiat tai katoavat tavarat. Hän on kiinnostunut iankaikkisista asioista ja Hudson Taylorin tavoin nauttii siitä ylellisyydestä, että hänellä on vain harvoja asioita huolehdittavana. Hän voi olla tuntematon, ja kuitenkin hänet hyvin tunnetaan. Vaikka hän on jatkuvasti kuolemaisillaan, hän silti itsepintaisesti elää. Kuritettuna, mutta ei tapettuna. Jopa murheessa hän iloitsee. Vaikka hän itse on köyhä, hän tekee monia rikkaiksi. Hänellä itsellään ei ole mitään, ja kuitenkin hän omistaa kaiken (2 Kor. 6:9-10).

Ja jos voidaan sanoa, että todellinen opetuslapseuselämä on hengellisesti kaikkein tyydyttävintä elämää tässä maailmassa, niin voidaan sanoa yhtä varmasti, että se on oleva tulevassa ajassa parhaiten palkittua. 'Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan' (Matt. 16:27).

Näin ollen todella autuas ihminen ajassa ja iankaikkisuudessa on se, joka voi sanoa: 'Herra Jeesus, minä irrotan otteeni elämästäni. Asetan Sinut sydämeni valtaistuimelle. Muuta, puhdista, käytä minua niin kuin haluat'

William MacDonald

Kirjasta "Todellinen Opetuslapseus"